PSRM propune o nouă candidatură la funcția de premier
Full Article 2 minutes read

PSRM propune o nouă candidatură la funcția de premier

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a venit în parlament. În timp ce Natalia Gavrilița răspundea la întrebări, o parte a fracțiunii socialiștilor a susținut un briefing de presă, la care a participat și Dodon. Acesta a anunțat că socialiștii propun candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

„Lansăm inițiativa de a forma o majoritate parlamentară de cel puțin 51 de deputați, pentru a activa pe perioada de tranziție. PSRM a semnat deja pentru această candidatură, așteptăm să ni se alăture și alții. Pot să adere toți deputații responsabili, inclusiv cei din PAS. Nu vorbim despre o coaliție”, a declarat Dodon.

Acesta a anunțat că socialiștii o vor susține pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Aceasta a deținut anterior funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Greceanîi.

„Programul lor de guvernare este o parodie. În 30 de ani nu am avut așa program, este o listă de fraze. Au aruncat niște fraze știind că președintele lor i-a trimis intenționat ca să nu fie votați. Iată cu ce se ocupă președintele țării. Fac experimente pe situația disperată a oamenilor”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a amintit că au trecut deja două luni de când Maia Sandu a preluat funcția de președinte al țării.

„Unde e schimbarea pe care a promis-o? Singura schimbare este că la președinție este un om debusolat, care-și umflă mușchii în fața președinților de instituții. Arată mai degrabă de parodie. Este motivul pentru care Maia Sandu vrea haos”, a mai spus Dodon.

***

Anterior, Igor Dodon declara că PSRM pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. De cealaltă parte, PAS a acuzat socialiștii că, de fapt, mimează această dorință, și în realitate, nu doresc desfășurarea scrutinului.

Conform legii, acestea pot fi declanșate dacă parlamentul eșuează de două ori în tentativa de a învesti un nou guvern.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: