Rafael Nadal și-a anunțat retragerea: „Am trăit multe momente de care îmi voi aminti toată viața”
Full Article 3 minutes read

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea: „Am trăit multe momente de care îmi voi aminti toată viața”

Rafael Nadal, unul dintre cei mai mari și iubiți jucători de tenis din istorie, a anunțat că se va retrage la finalul lui noiembrie, după ce va evolua pentru ultima oară în Cupa Davis, transmite Eurosport.

Rafa a anunțat în această după-amiază că își va încheia activitatea profesionistă după final 8-ul din Cupa Davis, din noiembrie. Acolo, „Matadorul” va da o ultimă reprezentație în fața propriilor fani, la Malaga, sperând la a 6-a salatieră de argint. Spania este programată să joace în sferturi împotria Olandei, iar David Ferrer va miza la simplu pe Alcaraz și Nadal. Bineînțeles, asta dacă elevul lui Carlos Moya va fi apt de joc 100%, altfel existând varianta dublului pentru el. Cert e că în ceva mai mult de o lună vom asista la ultimele momente cu un campion cum nu a mai fost altul pe teren.

„Sunt aici să vă informez că mă retrag din tenisul profesionist. Adevarul este ca au fost ani grei, mai ales acesti ultimi doi. Nu am reușit să mai joc fără limitări. Este o decizie grea, mi-a luat mult să o iau, dar în viața asta totul are un început și un final. Cred că este momentul potrivit pentru a pune capăt unei cariere care a fost lungă și mult mai de succes decât mi-aș fi putut imagina vreodată.

Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu este faza finală a Cupei Davis, că voi reprezenta încă o dată țara mea. Se închide cercul, deoarece unul dintre primele mele triumfuri ca profesionist a fost finala de la Sevilla, în 2004. Mă simt super norocos pentru toate lucrurile pe care le-am putut experimenta, vreau să mulțumesc întregii comunități a tenisului, colegilor mei, marilor mei rivali. Am petrecut multe ore cu ei și am trăit multe momente de care îmi voi aminti toată viața”, a fost mesajul lui Rafa.

Nadal a fost fără îndoială unul dintre cei mai mari luptători din istoria sportului, indiferent de disciplină. În urmă cu 19 ani, medicii i-au spus că trebuie să se retragă, neavând nicio şansă să concureze la nivel înalt şi riscând să îşi pună în pericol sănătatea. „Matadorul” a strâns din dinţi şi a devenit unul dintre cei mai titraţi jucători din istorie, cucerind 22 de Grand Slamuri, 36 de turnee Masters şi 2 medalii olimpice de aur.

În urma lui rămân numeroase recorduri care nu vor fi doborâte vreodată, cel de 14 Roland Garrosuri fiind probabil cel mai impresionant reper din istoria sportului alb.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: