Ministerul Educației reacționează la cazurile de violență din grădinița de la Bălți: „Condamnăm ferm”
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației reacționează la cazurile de violență din grădinița de la Bălți: „Condamnăm ferm”

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu privire la cazurile de violență din grădinița de la Bălți. MEC condamnă orice caz de violență și menționează că efortul educatorului trebuie să fie concentrat pe oferirea unei educații de calitate, pe crearea unui mediu prietenos pentru noile generații.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a instituției, Viorica Pistrui, a declarat că Ministerul condamnă ferm orice formă de comportament violent și atitudine lipsită de respect și solicită tuturor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ de orice nivel (preșcolar, general, profesional tehnic, superior) să acționeze ca modele de conduită corectă în activitate și de bun simț.

„MEC face apel către autoritățile publice locale și organele locale de specialitate în domeniul învățământului să se implice activ în prevenirea unor astfel de comportamente și atitudini neconforme statutului de cadru didactic și să contribuie la promovarea valorilor morale și civice în rândul tuturor actorilor sistemului educațional și al membrilor comunității.

Direcția Generală Educație Bălți urmează să informeze Ministerul Educației și Cercetării despre decizia luată și sancțiunile aplicate persoanelor care se fac vinovate de acest incident”, a declarat Viorica Pistrui.

De asemenea, și avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, condamnă acțiunile angajatelor de la grădinița din Bălți.

„Avocatul Poporului pentru drepturile copilului nu poate tolera niciun caz de violență, mai ales în instituțiile publice. Vom monitoriza cu atenție intervenția autorităților și managementul cazului. Iar dacă va fi nevoie, voi îndemna părinșiii să se adreseze la un specialist juridic”, a adăugat Maia Bănărescu.

Amintim că, două angajate ale instituției sunt acuzate că îi băteau și îi înjurau pe copilași. Procurorii fac cercetări, după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege clar că copiii sunt pălmuiți și înjosiți de cele care urmau să le dea educație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: