Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, în atenția PCCOCS. Precizările procurorilor
Full Article 2 minutes read

Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, în atenția PCCOCS. Precizările procurorilor

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) întreprinde o serie de acțiuni de urmărire penală în privința angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Procuraturii, Maria Vieru, pe 15 februarie. PCCOCS nu a comentat informațiile vehiculate anterior în presă, privind reținerea directorului adjunct al ASP, Serghei Demcenco.

„La această etapă, procurorii sunt în faza activă a investigațiilor, iar la finalizarea lor vor fi oferite detalii despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute”, a precizat Maria Vieru pentru NM.

***

Anterior, mai multe surse mass media au scris că directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco a fost reținut în dimineața de 15 februarie. Acesta ar fi vizat într-o schemă de escrocherie, prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Pe 12 februarie, Procuratura Generală a anunțat că o grupare criminală formată din 12 membri a fost documentată și destructurată. Aceștia erau cercetați penal pentru comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Doi dintre suspecți – presupuși organizatori, își ispășesc pedepsele în locurile de detenție.

De asemenea, unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: