Reacția lui Plahotniuc la anunțul privind sechestrarea averii: „Este nedumerit de modul în care se face justiție în Moldova”
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Plahotniuc la anunțul privind sechestrarea averii: „Este nedumerit de modul în care se face justiție în Moldova”

Vladimir Plahotniuc este „nedumerit de modul în care se face justiție în Republica Moldova”. Replica a fost transmisă de către avocatul său din Republica Moldova, Lucian Rogac, pentru Ziarul de Gardă. Reacția vine după ce Procuratura Generală a anunțat că mai multe proprietăți ale acestuia urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția.

Avocatul fostului lider al PDM susține că anunțul Procuraturii Generale ar avea menirea să îl avantajeze pe Igor Dodon.

„Consider comunicatul Procuraturii Generale drept un artificiu menit să aducă dividende electorale candidatului actualei guvernări. Domnul Plahotniuc este nedumerit de modul în care se face actul justiției la noi. Acum vreo 3 luni, am aflat din comunicatul Procuraturii Generale că ar fi fost aplicat sechestru pe anumite bunuri. Atunci am adresat numeroase solicitări pentru a ni se prezenta încheierile prin care a fost aplicat sechestrul, pentru că, procedural, încheierile trebuie aduse la cunoștință persoanei vizate, dar nici până acum nu ni s-au adus la cunoștință. Dar iată că tot mai frecvent se fac comunicate de presă și declarații, în cadrul show-urilor televizate, a declarat avocatul Lucian Rogac.

La fel ca în răspunsul anterior pentru NM, Lucian Rogac a declarat și pentru jurnaliștii de la ZdG că nu poate divulga locul aflării clientului său.

Amintim că, pe 12 octombrie, Procuratura Generală a anunțat că vilele învinuitului din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția) urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția. La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și  4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

Proprietățile sunt estimate la peste 160 milioane de lei.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: