Reacția lui Platon, după publicarea imaginilor trucate: „Dacă aș fi avut o asemenea înregistrare, aș fi publicat-o până la alegeri”
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Platon, după publicarea imaginilor trucate: „Dacă aș fi avut o asemenea înregistrare, aș fi publicat-o până la alegeri”

Omul de afaceri Veaceslav Platon susține că nu are nicio legătură cu imaginile controversate, publicate de Jurnal TV, în care apar deputatul fugar Ilan Șor și președinta țării Maia Sandu. Mai mult, acesta susține că perchezițiile desfășurate de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) acum câteva luni nu au avut loc în biroul său, iar oamenii legii nu au ridicat niciun computer și niciun suport electronic care i-ar aparține. Declarația a fost făcută pentru NM, pe 5 august.

Contactat de NM, Veaceslav Platon a negat orice implicare în trucarea imaginilor în care apar președinta țării Maia Sandu și deputatul Ilan Șor, care a părăsit țara acum doi ani.

„Este o minciună sfruntată, de la început și până la sfîrșit. Chiar și perchezițiile care au avut loc nu au fost la mine, ci în unul dintre birouri. Am vorbit cu avocatul meu și a confirmat că niciun computer, nici un card de memorie nu a fost ridicat, nimic. Voi fi sincer: dacă aș fi avut un asemenea video, l-aș fi publicat până la alegeri”, a declarat omul de afaceri.

În același timp, Veaceslav Platon a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Acesta a menționat că va iniția „chiar astăzi o cauză în judecată”.

Amintim că, pe 4 august, Jurnal TV a publicat un material video, potrivit căruia omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului chipurile primește un plic de la deputatul fugar Ilan Șor. Potrivit autorilor investigației, înregistrarea video ar fi urmat să fie difuzată pe finalul campaniei parlamentare, însă planul ar fi fost dejucat de SIS. Parlamentarul vizat Ilan Șor susține că imaginile sunt un fals. Președinția și SIS nu au comentat deocamdată situația. Iar reprezentanții Procuraturii Generale au menționat că vor veni cu o reacție „pe parcurs”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: