„Un fake și o făcătură”. Șor a comentat imaginile controversate, în care ar apărea alături de Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

„Un fake și o făcătură”. Șor a comentat imaginile controversate, în care ar apărea alături de Maia Sandu

Postul de televiziune Jurnal TV a publicat un material video, potrivit căruia omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului chipurile primește un plic de la deputatul fugar Ilan Șor. Potrivit autorilor investigației, înregistrarea video ar fi urmat să fie difuzată pe finalul campaniei parlamentare, însă planul a fost dejucat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Parlamentarul vizat Ilan Șor susține că imaginile sunt un fals. Președinția și SIS nu au comentat deocamdată situația. 

Jurnaliștii de la Jurnal TV au intrat în posesia unui material video trucat, prelucrat cu ajutorul graficii computerizate în care apar Ilan Șor și președinta Maia Sandu. Falsul ar fi fost pregătit de un grup de troli ce ar fi lucrat la comanda lui Veaceslav Platon și ar fi fost planificat pentru publicare în ultimele zile de campanie electorală, potrivit Jurnal TV. 

„Această tentativă ar fi fost combătută printr-un raid al SIS-ului, de la sfârșitul lunii iunie, care a destructurat gruparea lui Platon și a pus sechestru pe computerile utilizate”, se mai arată în material.

Deputatul Ilan Șor, care de mai bine de doi ani a plecat din Republica Moldova, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

„Este un fake și o făcătură de prost gust. Cu toate acestea, falsul atât de neîndemânatic și neprofesionist a orbit, încât se vede cu ochiul liber. Montajul video este de slabă calitate, iar ideea comanditarilor este și mai proastă. Nu se poate face politică bazată pe minciuni, falsuri și fake-uri. Această tâmpenie, falsitate idioată scoate la iveală faptul că oponenții noștri sunt oameni cu defecte, fără onoare și conștiință”, a comentat Șor.

NM a încercat să obțină un comentariu din partea omului de afaceri Veaceslav Platon, însă acesta nu ne-a răspuns la mesaj. Nu au comentat situația, deocamdată, nici reprezentanții Președinției și nici cei ai SIS.

Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale au menționat că vor reveni cu o reacție „pe parcurs”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: