Reacția Procuraturii la criticile din partea Maiei Sandu și proiectul prezentat de Sergiu Litvinenco
Full Article 2 minutes read

Reacția Procuraturii la criticile din partea Maiei Sandu și proiectul prezentat de Sergiu Litvinenco

Reprezentanții Procuraturii Generale au venit cu o reacție la inițiativa ministrului Justiției de modificare a Legii cu privire la activitatea instituției, dar și la criticile aduse pe 10 august de președinta țării Maia Sandu, în contextul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Nivelul înțelegerii de către actuala guvernare a principiilor statului de drept este neașteptat de slab și, la moment, nu vedem rostul de a mai comenta ceva. Răspunsul Procuraturii la orice atentat asupra independenței sale instituționale și procesuale va fi proporțional gravității unor astfel de atacuri”, se arată în declarația Procuraturii.

Amintim că Maia Sandu a convocat astăzi în ședință membrii CSS. În cadrul întrunirii au fost discutate măsurile de prevenire a eschivării de la răspundere penală a persoanelor vizate în acte grave de corupție. Președinta țării s-a arătat indignată de faptul că, de la ședință, au lipsit reprezentanții Procuraturii Anticorupție și a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a declarat că aceștia sunt „în vacanță și la propriu, și la figurat”.

Tot astăzi, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a susținut un briefing, în cadrul căruia a prezentat un proiect de lege care prevede un mecanism de evaluare a activității procurorului general. Controlul ar urma să fie realizat de Consiliului Superior al Procurorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: