Reacția Rusiei la „planul victoriei” lui Zelenski privind războiul din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Reacția Rusiei la „planul victoriei” lui Zelenski privind războiul din Ucraina

„Planul victoriei” președintelui ucrainean Volodimir Zelenski împinge NATO către un conflict direct cu Rusia, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează Reuters, citat de Hotnews. Anterior, Kremlinul a transmis Kievului să „se trezească din beție”.

Zaharova a spus că planul prezentat de Zelenski parlamentului său va duce poporul ucrainean la dezastru.

În discursul său, Zelenski le-a cerut aliaților săi să ia măsuri urgente pentru a susține Kievul într-un moment greu, în încercarea de a pune capăt conflictului cu Rusia de anul viitor.

Kremlinul a spus anterior că este prea devreme pentru a comenta în detaliu planul, dar că Kievul trebuie să „se trezească din beție” și să-și dea seama de inutilitatea politicilor pe care le urmărește.

După doi ani și jumătate de război, discursul lui Zelenski din Parlament a încercat să convingă publicul ucrainean obosit că războiul se poate încheia curând și să sublinieze importanța ca ucrainenii obișnuiți să rămână uniți pe măsură ce provocările se adună.

În timp ce trupele ruse avansează în est și se prefigurează o iarnă sumbră cu posibile întreruperi de energie, liderul de la Kiev le-a spus parlamentarilor că planul său conține cinci puncte principale care se bazează pe aliații Kievului, inclusiv o invitație necondiționată de a adera la NATO și un sprijin specific pentru arme.

„Împreună cu partenerii noștri, trebuie să schimbăm circumstanțele astfel încât războiul să se încheie. Indiferent de ceea ce vrea Putin. Cu toții trebuie să schimbăm circumstanțele astfel încât Rusia să fie forțată să ajungă la pace”, le-a spus el parlamentarilor și înalților oficiali.

Cel de-al treilea punct al planului a subliniat necesitatea ca Ucraina să dobândească o capacitate de descurajare non-nucleară care, a spus el, ar fi suficientă pentru a distruge puterea militară rusă. El nu a detaliat, dar a spus că a existat o anexă secretă pe care nu a vrut să o dezvăluie.

Planul, a spus el, prevede, de asemenea, un rol occidental în apărarea resurselor minerale naturale ale Ucrainei de atacurile rusești, precum și promisiuni de reconstrucție postbelică.

Liderul ucrainean a susţinut că ar putea fi posibilă încheierea conflictului cu Rusia cel târziu anul viitor, dacă planul său ar fi pus în aplicare acum.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: