Reacția SIS-ului, după ce jurnalista Natalia Morari a anunțat că este șantajată de reprezentanții instituției
Full Article 2 minutes read

Reacția SIS-ului, după ce jurnalista Natalia Morari a anunțat că este șantajată de reprezentanții instituției

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) susține că s-a autosesizat și va investiga informațiile publicate de jurnalista Natalia Morari, privind cazul de șantaj pe care l-a dezvăluit pe 8 septembrie. Este reacția reprezentanților instituției, contactați de NM pentru un comentariu.

„Serviciul de Informații și Securitate s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari. Ca urmare, lansăm o invitație publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanțelor cazului dat și identității persoanelor care au întreprins cerințe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională”, ne-au răspuns reprezentanții SIS.

Totodată, SIS a îndemnat moderatoarea TV să se adreseze Procuraturii Generale, în vederea intentării unui dosar penal pe acest caz.

„SIS își asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfășurare a urmăririi penale. Serviciul de Informații și Securitate activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare și condamnă orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale”, au conchis reprezentanții instituției.

Amintim că jurnalista Natalia Morari a anunțat că ia o pauză de emisie și să iese temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8. Motivul invocat este faptul că aceasta ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru că a avut o relație cu omul de afaceri Veaceslav Platon, care este și tatăl copilului său. Contactată de NM, Natalia Morari a confirmat că ea este autoarea declarației publicată pe Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: