Recean: Parcursul european al Moldovei nu prezintă un impediment în soluționarea conflictului transnistrean
Full Article 1 minutes read

Recean: Parcursul european al Moldovei nu prezintă un impediment în soluționarea conflictului transnistrean

Chișinăul pledează pentru soluționarea pașnică a reglementării transnistrene, iar parcursul european al Moldovei nu prezintă un impediment în acest sens. Precizările au fost făcute de premierul Dorin Recean, la întrevederea cu reprezentantul special al preşedinției nord macedonene în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană Thomas Mayr-Harting.

Potrivit reprezentanților Guvernului de la Chișinău, interlocutorii au vorbit despre situația de securitate din regiune și formatul actual de negocieri privind reglementarea transnistreană.

„Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Reglementarea conflictului transnistrean se va realiza doar pe cale pașnică”, a spus Recean.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea promovării programelor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv pe filiera economică și cea socială.

„Ambasadorul Thomas Mayr-Harting a apreciat dialogul existent în formatul 1+1 de negocieri și a reconfirmat angajamentul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în oferirea asistenței necesare pentru soluționarea diferendului transnistrean”, relatează serviciul de presă al Guvernului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: