Recean și Grosu nu vor participa la ceremonia de învestire în funcție a bașcanului ales Evghenia Guțul
Full Article 2 minutes read

Recean și Grosu nu vor participa la ceremonia de învestire în funcție a bașcanului ales Evghenia Guțul

Nici prim-ministrul Dorin Recean și nici președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu vor fi alături de bașcanul ales ale Autonomiei Găgăuzia, Evghenia Guțul, pe 19 iulie, la Comrat, la ceremonia de investire în funcția de guvernator al regiunii. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătorii de cuvânt ai Guvernului și PAS.

Contactată de NM, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a precizat că deputații din majoritatea parlamentară nu vor participa la inaugurarea noului bașcan Evghenia Guțul.

Solicitat pentru un comentariu, și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că prim-ministrul Dorin Recean nu are în agenda publică participarea la evenimentul de la Comrat.

Amintim că în urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR” – declarat recent în afara legii, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan. Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia, în timp ce oamenii legii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din autonomie de către oamenii lui Șor, în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanții din cadrul formațiunii declarate neconstituționale sunt acuzați că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan – acuzații respinse atât de Șor, cât și de Guțul.

Ceremonia de inaugurare a bașcanului ales urmează să aibă loc pe 19 iulie, la Comrat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: