Republica Moldova a coborât în clasamentul mondial al libertății presei
Full Article 1 minutes read

Republica Moldova a coborât în clasamentul mondial al libertății presei

Republica Moldova a coborât cu 3 poziții în clasamentul mondial al libertății presei, de pe locul 28 – pe locul 31. Organizația internațională Reporteri fără Frontiere a publicat, pe 3 mai – când se marchează Ziua Mondială a Libertății Presei, clasamentul anual privind indexul independenței mass-media din țările de pe glob.

Poziția ocupată de Republica Moldova, în acest an, la capitolul libertății presei este 31 din 180. În 2023, Republica Moldova s-a clasat pe locul 28 în lume, în 2022 – locul 40 iar în 2021 – locul 89.

În 2024, organizația Reporteri fără Frontiere a declarat că „mass-media din Moldova este împărțită în tabere pro-ruse și pro-occidentale, iar oligarhii și liderii politici le influențează semnificativ poziția editorială”.

În clasamentul din acest an, Ucraina a ocupat locul 61, România – 49, Rusia – 162. Primul loc l-a ocupat Norvegia, urmată de Danemarca și Suedia. Ultimul loc, 180, l-a ocupat Eritreea. Înaintea ei în clasament sunt Siria – pe locul 179, Afganistan – locul 178 și Coreea de Nord – 177.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: