Republica Moldova intenționează să deschidă o misiune diplomatică în Egipt, anunță vicepremierul Mihai Popșoi
Full Article 50 second read

Republica Moldova intenționează să deschidă o misiune diplomatică în Egipt, anunță vicepremierul Mihai Popșoi

Republica Moldova și-a manifestat interesul de a deschide o reprezentanță diplomatică în Egipt, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi în cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe egiptean, Badr Abdelatty, desfășurată la New York în contextul sesiunii a 79-a a Adunării Generale a ONU.

Popșoi a subliniat că Moldova salută inițiativa Egiptului de a inaugura un Consulat Onorific al Republicii Moldova la Cairo, văzând aceasta ca un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au discutat despre întărirea cooperării juridice între cele două state și reluarea negocierilor pentru un Acord de Liber Schimb.

Vicepremierul moldovean a subliniat, de asemenea, dorința Republicii Moldova de a învăța din expertiza Egiptului în energie regenerabilă și sustenabilă și de a atrage investiții egiptene în sectoare precum agricultura și medicina.

La finalul întâlnirii, Popșoi l-a invitat pe ministrul egiptean să viziteze Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: