Republica Moldova va avea o ambasadă în India. Bolea: „A fost o scăpare de-a lungul anilor a Guvernelor”
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova va avea o ambasadă în India. Bolea: „A fost o scăpare de-a lungul anilor a Guvernelor”

Până la sfârșitul anului 2023, Republica Moldova va avea o ambasadă în India. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Potrivit oficialului, astăzi, Moldova nu are o ambasadă în India, „lucrul care a fost o scăpare de-a lungul anilor a Guvernelor”. 

Pe 4 august, în cadrul unor declarații de presă privind rezultatele vizitei recente în India, Bolea a declarat că cel târziu în luna noiembrie în India va fi deschisă o ambasadă a Republicii Moldova.

„Anul curent, va fi deschisă și o ambasadă, cel mai curând – luna octombrie, cel mai târziu – luna noiembrie 2023. Lucru care va dezvolta foarte și foarte mult potențialul nostru de export, va ajuta omanii de afaceri care vor dori să facă afaceri”, a menționat vicepremierul.

El a adăugat că „astăzi noi nu avem o ambasadă în India”: „Lucrul acesta cred că a fost o scăpare de-a lungul anilor a Guvernelor, care nu au văzut o oportunitate de dezvoltare a comerțului în ceea ce privește relația cu India”.

În acest context amintim că în cadrul ședinței de Guvern din 17 octombrie 2018, cabinetul de miniștri a aprobat decizia privind deschiderea a patru ambasade noi ale Republicii Moldova, una din ele – în India. Atunci, reprezentanții Guvernului declarau că „instituirea ambasadelor va asigura o prezență diplomatică mai extinsă a ţării noastre”.

Informația că Moldova își va deschide o ambasadă în India, comunicată pe 4 august 2023 de ministrul Bolea, a fost confirmată pentru NM și de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: