Patru moldovence au fost traficate în Franța, pentru prostituție. Erau agresate cu electroșocul
Full Article 2 minutes read

Patru moldovence au fost traficate în Franța, pentru prostituție. Erau agresate cu electroșocul

Două femei din Moldova, membre ale unui grup criminal cu activitate în Franța, au fost reținute pentru trafic de persoane prin exploatare sexuală, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale (PCCOCS) în dimineața de 12 februarie.

Oamenii legii au reținut două persoane din Moldova și patru persoane din alte state post-sovietice, bănuite de trafic de ființe umane prin exploatare sexuală în scop comercial, în orașul Marseille din Franța.

Oamenii legii au fost sesizați de către o victimă originară din Moldova. Ulterior, datorită eforturilor Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) al INI și organelor de resort franceze, au fost stabilite adresele și figuranții rețelei de prostituție din Franța.

Oamenii legii au stabilit că două femei din Moldova, cu vârstele de 30 de ani, și-au asumat rolul de racolare a victimelor din Moldova (patru la număr) în Franța. Simultan, prin comunicare între autoritățile competente, una din femei a fost reținută în cadrul operațiunii din Franța, iar a doua – în Moldova.

Rețeaua de traficanți activa datorită organizatorilor care au fost anterior înrolați în unitatea armatei franceze „Legiunea străină” și aveau reședință în orașul Marseille. Acolo, grupul criminal le obliga pe femeile recrutate să presteze servicii sexuale în apartamentele pe care aceștia le puneau la dispoziție, cu reținerea a 60% din venitul rezultat.

Zilnic, victimele deserveau între 3 și 8 clienți, iar refuzul de prestare a serviciilor sexuale era penalizat cu 1000 EUR. Mai mult decât atât, acestea erau maltratate cu aparatul cu electroșoc.

Victimele au fost repatriate în Moldova și beneficiază de asistență psihologică.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate riscă de la 10 la 15 de ani de închisoare.

Oamenii legii, în continuare, întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor victimelor, dar și a altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: