Rețineri în Ucraina și Moldova: cum un bărbat a căzut în capcana oamenilor legii. A venit la gara de nord să preia droguri VIDEO
Full Article 3 minutes read

Rețineri în Ucraina și Moldova: cum un bărbat a căzut în capcana oamenilor legii. A venit la gara de nord să preia droguri VIDEO

Droguri în valoare de 3,3 milioane de lei au fost descoperite de oamenii legii din Republica Moldova și Ucraina. Operațiunea a debutat în martie 2024, când un bărbat încerca să părăsească Ucraina și să ajungă în Moldova cu circa 4,5 kg de droguri. Acesta a fost reținut iar drogurile, ascunse în motoare pentru pompe de presiune, ridicate. Totuși a fost permisă trecerea motoarelor spre Chișinău. Iar un bărbat, care a preluat motoarele de la gara de nord, a fost reținut. A fost reținut și un bărbat care se ocupa de comercializarea pe internet a drogurilor. Acesta, în momentul reținerii, revenea de la Comrat unde plasase doze de droguri în ascunzișuri pentru clienți. Informația a fost comunicată pe 23 august de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Captura de droguri în valoare de 3,3 milioane de lei, au menționat reprezentanții PCCOCS, a fost deconspirată într-o operațiune comună a procurorilor instituției, ofițerilor Poliției de Frontieră și autorităților din Ucraina.

Operațiunea a debutat în martie 2024, atunci când autoritățile din Ucraina au reținut membrul unui grup criminal organizat transfrontalier. Acesta, a comunicat PCCOCS, era specializat în producerea drogurilor și camuflarea lor în motoare pentru pompe de presiune. Reținerea a avut loc atunci când încerca să părăsească Ucraina cu circa 4,5 kg de droguri și să intre în Moldova prin punctul de trecere a frontierei de la Tudora, din estul Moldovei.

„Totuși, odată cu reținerea transportatorului și ridicarea drogurilor din motoarele pentru pompă, autoritățile din Ucraina au permis trecerea frontierei și transportarea motoarelor în continuare spre Chișinău. Despre acest fapt, au fost puse la curent autoritățile de drept din Moldova, prin intermediul Europol. Astfel, membrul din Moldova al grupului criminal organizat care a preluat motoarele livrate la Gara de Nord din Chișinău, a fost deconspirat”, au relatat reprezentanții PCCOCS.

Acesta a fost reținut. Se menționează că până la reținere, el „a dus motoarele pentru pompă la un punct de colectare a fierului uzat, când a constatat lipsa drogurilor”. În momentul reținerii, bărbatul în vârstă de 40 de ani „avea cu el droguri de același tip”. A fost plasat în arest preventiv, unde este investigat în continuare.

Pe 21 august a fost reținut și „organizatorul contrabandei și comercializării pe internet a drogurilor”. Acesta, în vârstă de 28 de ani, a fost reținut pe traseul Cimișlia-Chișinău, după ce revenise din Comrat unde plasase doze de droguri în ascunzișuri pentru clienți.

„Acolo, oamenii legii au depistat peste 20 de pliculețe de droguri pe care acesta le ascunsese pentru clienții care urmau să le preia, iar în mașină, au fost găsite alte 800 grame de droguri de același tip alfa-PVP („sare” care poate provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului)”, au declarat reprezentanții PCCOCS.

PCCOCS va solicita plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile. Procuratura a menționat că investigațiile pe acest caz continuă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: