Reuniune de urgenţă a miniştrilor de externe UE privind situaţia din Liban
Full Article 2 minutes read

Reuniune de urgenţă a miniştrilor de externe UE privind situaţia din Liban

Miniştrii de externe ai statelor membre UE vor discuta luni după-amiază în cadrul unei reuniuni de urgenţă cu privire la situaţia din Liban, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al Uniunii Europene, relatează AFP, citat de Agerpres.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a convocat miniştrii pentru o reuniune prin videoconferinţă la ora 17:00 pentru a „discuta răspunsul UE la escaladarea în curs din Liban”, a declarat oficialul european.

Cele 27 de state UE rămân foarte divizate cu privire la atitudinea care trebuie adoptată faţă de atacurile israeliene din Fâşia Gaza şi Liban, notează AFP.

Josep Borrell a deplâns vineri seara la ONU că „nimeni”, nici măcar Statele Unite, nu-l poate „opri” pe premierul israelian Benjamin Netanyahu în războaiele sale împotriva Hamas în Fâşia Gaza şi Hezbollah în Liban.

Armata israeliană a lansat luni un atac aerian care a vizat centrul capitalei libaneze Beirut, primul de la izbucnirea ostilităţilor dintre Israel şi Hezbollah în urmă cu un an, ucigând trei membri ai unui grup armat palestinian.

În total, peste 1.000 de persoane au fost ucise în Liban, potrivit autorităţilor libaneze, de la începutul escaladării militare dintre Israel şi Hezbollah la mijlocul lunii septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: