Reuters: Țările NATO vor aloca €40 de miliarde pentru ajutor militar Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Reuters: Țările NATO vor aloca €40 de miliarde pentru ajutor militar Ucrainei

Țările NATO vor aloca 40 miliarde de euro în vederea finanțării ajutorului militar pentru Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă, în 2025. Informația a fost raportată pe 3 iulie de agenția de presă Reuters, care face trimitere la doi diplomați din Europa de Vest. 

Potrivit Reuters, decizia privind alocarea a €40 de miliarde Ucrainei ar trebui să fie aprobată oficial la summitul NATO de la Washington, care va avea loc în perioada 9-11 iulie.

În acest context, agenția de presă subliniază că secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a cerut anterior Aliaților să se angajeze să mențină ajutorul militar pentru Kiev pentru mai mulți ani. Era vorba despre furnizarea a aproximativ 40 de miliarde de euro anual.

Țările NATO nu au susținut propunerea din cauza caracterului multianual al acesteia, dar au convenit să revizuiască contribuțiile Aliaților la viitoarele summit-uri ale blocului militar, a declarat un diplomat. Acesta a mai spus că au convenit să elaboreze două rapoarte anul viitor pentru a determina ce țări furnizează ajutor Ucrainei și de care anume, pentru a spori astfel transparența cu privire la modul în care statele NATO împart costul ajutorului acordat Kievului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: