Revenco, după ce a demisionat de la conducerea Ministerului de Interne: „A fost o onoare să servesc țara”
Full Article 2 minutes read

Revenco, după ce a demisionat de la conducerea Ministerului de Interne: „A fost o onoare să servesc țara”

Ana Revenco a venit cu o reacție, după ce a demisionat din funcția de ministru al Afacerilor Interne (MAI). Într-o postare publică, Revenco a mulțumit echipei de la ministerul pe care l-a condus aproape doi ani, menționând că a fost onorată să își servească țara în calitate de ministru.

„A fost o onoare să servesc țara în calitate de ministru de interne. Mulțumesc pentru încrederea acordată! Mulțumesc echipei afacerilor interne pentru că a avut curajul ca, împreună, să înfruntăm războiul cu toate amenințările lui, să păstrăm liniștea și stabilitatea în țară și să rezistăm în fața crizelor multiple. Onorată să servesc Patria oriunde m-aș afla!”, a scris Revenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că premierul Dorin Recean a anunțat, puțin timp în urmă, că trei miniștri din actuala garnitură guvernamentală și-au depus demisiile din funcție. Este vorba e ministra de Interne, Ana Revenco, ministrul Educației Anatolie Topală și ministra Infrastructurii, Lilia Dabija. De menționat în acest context că demisia Anei Revenco a fost solicitată, în ultima vreme, atât de societatea civilă, cât și unele forțe politice de la Chișinău. Se întâmpla după ce, acum două săptămâni, 3 oameni, între care doi ofițeri aflați la datorie, și-au pierdut viața în atacul armat de pe Aeroportul Chișinău.

Miniștrii demisionari ar urma să fie înlocuiți în scurt timp. Premierul a anunțat în acest sens că va veni cu propunerile noilor conducători de la Interne, Educație și Infrastructură luni, 17 iulie.

Amintim că Ana Revenco a venit la șefia Ministerului de Interne pe 6 august 2021. Revenco a fost numită în funcție, inițial, în guvernul condus de fostul premier Natalia Gavrilița. Ea și-a păstrat fotoliul și după demisia Nataliei Gavrilița, fiind numită ministru al MAI pe 16 februarie 2022, în Guvernul Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: