Rezultate preliminare: Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo ar urma să meargă în turul doi la alegerile prezidențiale
Full Article 50 second read

Rezultate preliminare: Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo ar urma să meargă în turul doi la alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, după procesarea a 1.708 din cele 2.219 de procese verbale. Potrivit acestor date, Maia Sandu conduce cu 373.252 de voturi, ceea ce reprezintă 36,73% din totalul voturilor exprimate. Pe locul al doilea se situează Alexandr Stoianoglo, cu 297.190 de voturi, adică 29,05%.

Conform Codului electoral, în cazul în care niciun candidat nu obține majoritatea absolută, se organizează un al doilea tur de scrutin între primii doi candidați. În acest context, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo ar urma să se confrunte în turul doi al alegerilor prezidențiale.

În paralel, CEC a publicat datele preliminare privind referendumul republican constituțional referitor la modificarea Constituției pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. După procesarea a 1.750 de procese verbale, 44,84% dintre alegători au votat în favoarea modificării, iar 55,14% s-au pronunțat împotrivă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: