„Riscul de inundații crește”. Mai multe localități din Moldova, și LUNI sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică
Full Article 2 minutes read

„Riscul de inundații crește”. Mai multe localități din Moldova, și LUNI sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică

O nouă avertizare meteo a fost emisă în Republica Moldova. De această dată mai multe localități, printre care Chișinău, Ialoveni, Anenii Noi, Edineț, Glodeni, sunt sub cod galben de instabilitate atmosferică. Se așteaptă, ca până la ora 15:00, să cadă ploi puternice. Riscul de inundații crește – au comunicat meteorologii. 

Serviciul Hidrometeorologic din Republica Moldova a anunțat că începând cu ora 11:30 a zilei de 16 septembrie și până la ora 15:00 mai multe localități vor fi sub cod galben de instabilitate atmosferică. Printre localitățile vizate sunt: municipiul Chișinău, raionul Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hîncești, Nisporeni, Fălești, Ungheni, Edineț, Glodeni.

„Se prevăd averse de ploaie în cantități de apă de 15-25 l/m². (…) Având în vedere ploile căzute în ultimele două zile și cele prognozate, riscul de inundații crește”, au comunicat reprezentanții Serviciului.

„Riscul de inundații crește”. Mai multe localități din Moldova, și LUNI sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică

meteo.md

Menționăm, până în dimineața zilei de 16 septembrie, toată Republica Moldova a fost sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Detalii AICI. Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în teren și pe parcursul nopții dintre 15 și 16 septembrie. 33 de solicitări ale populației au fost recepționate de autorități. Populația a cerut sprijin pentru pomparea apei din gospodăriile lor afectate de inundații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: