România: Limitarea circulaţiei pe timp de noapte pentru persoanele nevaccinate împotriva Covid-19
Full Article 3 minutes read

România: Limitarea circulaţiei pe timp de noapte pentru persoanele nevaccinate împotriva Covid-19

Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat că de luni vor intra în vigoare mai multe restricţii, cum ar fi cele de limitare a circulaţiei pe timp de noapte pentru persoanele nevaccinate împotriva Covid-19. De asemenea, purtatul măștii va deveni obligatoriu atât în interior, cât și în exterior, iar pentru anumite activități se va permite accesul doar cu certificat verde, informează Adevărul.ro.

„Dacă vrem să se oprească pandemia, singura, repet, singura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia. Ştiu că sunt mulţi care încearcă să vă spună că nu este aşa. Haideţi să vedem ce se întâmplă în lume. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70% – 80% dintre oameni s-au vaccinat, s-au relaxat. Pandemia, practic, nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă, din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plin val pandemic”, a menționat președintele României.

Klaus Iohannis a îndemnat românii să se vaccineze, pentru că este singura cale de a se proteja de dezvoltarea unei forme grave de coronavirus.

„În România, s-a declanşat o adevărată catastrofă, cu sute şi sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic. Deci, dragi români, dacă vreţi să terminăm cu această pandemie, vaccinaţi-vă! Dacă vreţi să nu ajungeţi la spital şi să nu ajungeţi la terapie intensivă, vaccinaţi-vă! Nu-i credeţi pe cei care vă mint cum că ar fi periculos, că s-ar întâmpla nu ştiu ce. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinaţi este că scăpaţi de boală şi scăpaţi cert de forme grave de boală, iar noi, ca societate, scăpam odată de această pandemie”, a mai spus Ioahnnis.

Liderul de la Cotroceni a menționat că, până oamenii vor fi convinși să se vaccineze, este nevoie de restricţii, prin care se poate avea grijă de cei mai vulnerabili.

„Începând de luni masca redevine obligatorie peste tot: şi în interior, şi în exterior, şi la şcoală – unde se mai ţine -, şi în târguri, şi la cinematograf. Şi dacă vă plimbaţi pe stradă este obligatoriu să aveţi mască. (…) Va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi şi cei care sigur cu legitimaţie de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi, din păcate, vor avea o sumedenie de restricţii. Aceste lucruri, sigur, se vor îmbunătăţi pe măsură ce lumea înţelege să se vaccineze şi vom scăpa de această pandemie”, a mai spus Iohannis.

Setul de restricții urmează a fi definitivat și publicat, cel târziu, vineri, a precizat Iohannis.

De menționat că în România se înregistrează o mișcare agresivă împotriva vaccinării Covid. Pe 2 octombrie, mii de oameni au protestat față de restricțiile impuse din cauza pandemiei, fiind scandate și mesaje anti-vaccinare, conform Europa Liberă. La manifestație au participat și lideri politici.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: