România nu va elibera vize pentru membrii delegației ruse la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE
Full Article 2 minutes read

România nu va elibera vize pentru membrii delegației ruse la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Membrii delegației Federației Ruse nu vor putea participa – cel puțin în format fizic – la sesiunea Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care va avea loc în orașul București, România, la sfârșitul lunii iunie. Autoritățile de peste Prut au refuzat să elibereze vize pentru aceste persoane, în contextul invaziei duse de Rusia în Ucraina. 

Pe 14 iunie, membrul Consiliului Federației Ruse Grigorii Karasin a anunțat că Ministerul Afacerilor Externe de la București a comunicat Moscovei, printr-o notă informativă, că România nu va elibera vize și nu va autoriza intrarea în țară pentru persoanele din cadrul delegației ruse la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE. MAE-ul român și-a argumentat decizia prin agresiunea militară rusă asupra Ucrainei, a precizat Karasin.

Oficialul rus s-a arătat nemulțumit de decizia autorităților de la București.

Bravo, tovarăși români! Contribuiți la distrugerea acestei organizații cândva utile pentru cooperarea în Europa. Desigur, ne vom aminti de acest lucru!”, a scris Karasin pe canalul său de Telegram.

MAE-ul României nu a comentat deocamdată decizia privind neeliberarea vizelor pentru delegația rusă.

Precizăm că sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE va avea loc la București, în perioada 29 iunie – 3 iulie.

***

Potrivit publicației ruse independente „Настоящее время”, Rusia nu a participat la cel puțin patru reuniuni și sesiuni ale Adunării Parlamentare a OSCE deja: în Marea Britanie în 2022, în Canada și Armenia în 2023 și în Austria în acest an. În februarie, șeful Comitetului pentru relații externe din Duma de Stat a Rusiei, Leondi Sluțki, a declarat că membrii delegației ruse „nu sunt invitați nicăieri” în cadrul lucrărilor Adunării Parlamentare a OSCE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: