România va acorda $750 000 pentru Fondul de consolidare a capacității de apărare a Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

România va acorda $750 000 pentru Fondul de consolidare a capacității de apărare a Republicii Moldova

România va acorda o nouă contribuţie de 750.000 de dolari la Fondul voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, în plus faţă de contribuţia de 600.000 de dolari acordată în cursul anului trecut. Anunțul a fost făcut, pe 4 aprilie, de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sesiunea Consiliului Nord-Atlantic (NAC).

Totodată, ministrul Aurescu a anunțat că România va acorda o nouă contribuție de 830.000 dolari pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistență Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund).

„Șeful diplomației române a punctat necesitatea menținerii angajamentului politic și practic față de Ucraina și a angajamentului susținut și față de Republica Moldova, statul cel mai vulnerabil, după Ucraina, la acțiunile ostile și provocările ruse” se arată în comunicatul ministerului român de Externe.

De asemenea, Bogdan Aurescu a făcut apel la continuarea măsurilor la nivel operaţional, inclusiv cu privire la Grupurile de luptă de pe Flancul Estic, dintre care face parte şi cel din România. El a indicat că, în aplicarea deciziilor Summitului de la Madrid, sunt necesare, printre altele, prepoziţionări de echipamente şi alocarea clară de trupe de întărire, acces adecvat la resurse, capacităţi crescute de monitorizare şi supraveghere maritimă şi aeriană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: