România va acorda un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

România va acorda un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova (VIDEO)

Guvernul român va acorda Moldovei un nou ajutor umanitar pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Acest lucru a fost anunțat de ministrul finanțelor din România, Florin Cîțu, la un briefing după ședința guvernului.

Potrivit lui Cîțu, guvernul român va aloca peste 45,4 milioane de lei din fondul de rezervă pentru achiziționarea medicamentelor pentru pacienții cu coronavirus. O parte din acești bani vor fi direcționați către acordarea de ajutor umanitar Moldovei.

„Au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre care realocă resurse din Fondul de rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie. În primul rând către Ministerul Sănătății, pentru achiziționarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecție COVID, precum și pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, 45.405.000 lei”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de joi a Guvernului României.

Amintim că anul acesta Moldova a primit deja ajutor din partea României. Vorbim despre echipament de protecție pentru medicii moldoveni în valoare de 3,5 milioane de euro, 500 mii aparate de protecție, 40 tone de dezinfectanți, 5 mii ochelari de protecție, 5 mii ecrane de protecție, 25 mii salopete, medicamente și cutii de protecție pentru transportul pacienților, livrat în Moldova de 20 de pompieri și camioane militare românești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: