Rusia – 63, Ucraina – 400. Soldații ruși omorâți de Revelion în Donețk, numărați diferiți
Full Article 2 minutes read

Rusia – 63, Ucraina – 400. Soldații ruși omorâți de Revelion în Donețk, numărați diferiți

Ministerul Apărării din Rusia susține că în urma atacului cu rachete asupra orașului Makeevka, situat în regiunea Donețk – ocupat în prezent de forțele Moscovei, au decedat 63 de soldați ruși. Potrivit părții ucrainene, urmare a ofensivei, 400 persoane au fost ucise și alte 300 au fost rănite, scrie Novaya Gazeta.

Autorităților de la Moscova spun că un edificiu, unde se adăposteau militarii ruși din orașul Makeevka, a fost lovit de șase rachete HIMARS.

„Sistemele ruse de apărare aeriană au doborât două rachete. Rudele și prietenii militarilor care au murit la Makeevka vor primi toată asistența și sprijinul necesar”, au adăugat aceștia.

Liderii autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) susțin că atacul a fost provocat de activitatea celulară ridicată a personalului militar, care se adăposte în școala profesională din localitate.

„Preliminar, motivul loviturii HIMARS a fost utilizarea activă a telefoanelor mobile de către militarii sosiți. Inamicul, folosind complexul de recunoaștere ECHELON, a dezvăluit activitatea de comunicații celulare și localizarea abonaților”, au informat ei.

Amintim că atacul a avut loc în noaptea de 1 ianuarie. Presa ucraineană scrie că în clădirea școlii profesionale din localitate staționau persoanele mobilizate.

Informația despre atac a fost confirmată și de ministrul adjunct al Informației din autoproclamata Republică Populară Donețk (DNR) Daniil Bezsonov. Pe Telegram, el a cerut să fie aduși în fața justiției cei care au decis să plaseze militarii într-o singură clădire și să nu-i disperseze în diferite locații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: