VIDEO Forțele armate ucrainene susțin că au ucis 400 de soldați ruși la Donețk, în noaptea de Anul Nou
Full Article 1 minutes read

VIDEO Forțele armate ucrainene susțin că au ucis 400 de soldați ruși la Donețk, în noaptea de Anul Nou

Orașul Makiivka, situat în regiunea Donețk – ocupat în prezent de forțele Moscovei, a fost lovit de un atac cu rachete. În consecință a fost distrusă școala profesională din localitate. În clădire se adăposteau militarii ruși, potrivit Departamentului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Atacul a avut loc în noaptea de 1 ianuarie. Potrivit părții ucrainene, urmare a ofensivei, 400 persoane au fost ucise și alte 300 au fost rănite.

Presa ucraineană scrie că în clădirea școlii profesionale din localitate staționau persoanele mobilizate.

TASS scrie că în urma atacului 15 persoane au fost rănite: „Sunt răniți. Preliminar, peste 15 persoane”.

Informația despre atac a fost confirmată și de ministrul adjunct al Informației din autoproclamata Republică Populară Donețk (DNR) Daniil Bezsonov. Pe Telegram, el a cerut să fie aduși în fața justiției cei care au decis să plaseze militarii într-o singură clădire și să nu-i disperseze în diferite locații.

UPDATE: „Activitatea celulară ridicată a personalului militar din Makiivka a provocat atacul asupra clădirii”, scrie TASS cu referire la reprezentanții DNR.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: