UPDATE Rusia expulzează un diplomat din cadrul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova
Full Article 2 minutes read

UPDATE Rusia expulzează un diplomat din cadrul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova

Ministerul rus de externe a anunțat în seara de 9 noiembrie că expulzează un diplomat din cadrul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova. Numele acestuia nu a fost făcut public de instituția rusă. Anterior, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat drept persoană non grata în Republica Moldova și somat să părăsească țara.

Potrivit comunicatului de presă publicat de MAE-ul rus, ambasadorul R. Moldova în Rusia Lilian Darii a fost convocat și i-a fost înmânată nota prin care angajatul misiunii diplomatice moldovenești de la Moscova este declarat „persona non grata”.

„Măsura constituie un răspuns la decizia nejustificată adoptată pe 1 noiembrie de partea moldovenească, prin care un angajat al Ambasadei Rusiei în Moldova a fost declarată  «persona non grata»”, se arată în declarație.

UPDATE (10 noiembrie)

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă informația difuzată de partea rusă privind expulzarea unui diplomat moldovean de la ambasada țării noastre în Federația Rusă, luând act de decizia autorităților de la Moscova în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

Totodată, MAEIE amintește contextul în care această decizie a fost luată și își exprimă regretul profund că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Reiterăm, că decizia autorităților de la Chișinău privind expulzarea diplomatului rus anunțată pe 31 octombrie s-a bazat pe faptul că atacurile cu rachete asupra Ucrainei cresc în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului, inclusiv acțiunile neprietenoase în raport cu țara noastră, precum încălcarea spațiului nostru aerian național, fapt absolut inacceptabil de către poporul nostru”, se arată în declarație.

NM a încercăt să afle identitatea diplomatului rus, însă reprezentanții MAEIE au refuzat să divulge numele, dar ne-au spus nu este vizat ambasadorul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: