Rusia îndeamnă autoritățile moldovenești să se abțină de la acțiuni „care dăunează” relațiilor moldo-ruse
Full Article 2 minutes read

Rusia îndeamnă autoritățile moldovenești să se abțină de la acțiuni „care dăunează” relațiilor moldo-ruse

Purtătoarea cu cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova îndeamnă autoritățile moldovenești să se abțină de la acțiuni care dăunează relațiilor moldo-ruse. Oficiala s-a referit în mod special la interzicerea posturilor TV rusești în R. Moldova și la sistarea sistarea recepționării tuturor trimiterilor poștale spre Federația Rusă.

„În Moldova au fost incluse restricții servere asupra presei ruse. Aceștia sunt acuzați de „prezentarea dezechilibrată a conținutului informațional”. CNN-ul, de asemenea a fost interzis în Moldova? BBC, Financial Times, Washington Post, NYT au fost blocate? Sau totul este în regulă cu echilibrarea fluxului de informații”, se întreabă Zaharova.

Zaharova a vorbit și despre sistarea recepționării tuturor trimiterilor poștale (EMS, poșta de scrisori, colete) spre Rusia. Aceasta este de părere că decizia Poștei Moldovei încalcă dreptul cetățenilor din ambele state.

„În Moldova locuiesc aproximativ 220.000 de cetățeni ai Federației Ruse. Numărul diasporei moldovenești din Rusia depășește 200 de mii de oameni. Decizia Poștei Moldovei încalcă, în primul rând, dreptul rezidenților țărilor noastre de a menține contacte de afaceri, umanitare și personale. Acțiunile menționate, precum și pașii și declarațiile oficiale ale Chișinăului, pun la îndoială angajamentul real al conducerii țării față de statutul neutru al republicii, respectul pentru drepturile și interesele locuitorilor acesteia și cooperarea pragmatică și reciproc avantajoasă cu Rusia”, a mai spus oficiala.

În pofida faptului că autoritățile moldovenești nu au anunțat direct, de fapt, autoritățile țării aplică sancțiuni occidentale anti-ruse în sectorul bancar și în zona reexportului de mărfuri rusești, a mai declarat Maria Zaharova.

„Încă o dată, facem apel la partea moldovenească să se abțină de la acțiuni care dăunează relațiilor cu țara noastră și să nu urmărească forțele care urmăresc să implice Republica Moldova în campania anti-ruse”, a conchis purtătoarea cu cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Pe 13 mai, „Poșta Moldovei” a anunțat că, din motive tehnice, temporar, a fost sistată recepționarea tuturor trimiterilor poștale spre Federația Rusă, menționând că sunt depuse eforturi maxime „întru identificarea soluțiilor în termeni cât mai restrânși pentru a relua procesul de recepționare și expediere a trimiterilor poștale către Federația Rusă”.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: