Rute alternative de deplasare prin Chișinău în contextul Summitului CPE. Ce străzi să eviți și pentru care să optezi
Full Article 3 minutes read

Rute alternative de deplasare prin Chișinău în contextul Summitului CPE. Ce străzi să eviți și pentru care să optezi

Pe 1 iunie, capitala Republicii Moldova, Chișinău, va deveni, pentru o zi, capitala diplomației europene, găzduind aproximativ 50 de lideri europeni. Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS) anunță rutele alternative pentru care pot opta cetățenii și șoferii în perioada  31 mai – 1 iunie.

GMSS anunță că pe data de 31 mai, autoritățile vor institui unele devieri temporare ale traficului rutier, întrucât încep să sosească delegațiile oficiale, care vor participa la Summitul CPE din data de 1 iunie. Vor exista, așadar, redirecționări ale traficului rutier pe aceleași rute care au fost instituite la simulări. Rutele vor fi identice și cu cele din 1 iunie. Autoritățile anunță că redirecționările vor avea loc doar pentru perioada deplasărilor delegațiilor oficiale către spațiile de cazare.

Cu privire la perimetrul de securitate instituit pentru spațiile de cazare unde vor fi găzduiți demnitarii, se vor lua masuri de îndrumare a pietonilor pentru a circula pe trotuarele de vis-a-vis.

De asemenea, pe data de 31 mai,  în intervalul orar 17:00 – 00:00,  va fi limitat accesul transportului în următorul perimetru din municipiul Chișinău: str. Mitropolit Bănulescu Bodoni –  str. Alexei Șciusev – str. Serghei Lazo  – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, traficul va fi redirecționat.

Circulația rutieră în Chișinău pe 1 iunie

Pentru data de 1 iunie, când are loc Summitul Comunității Politice Europene (CPE), autoritățile vine în sprijinul cetățenilor cu hărți în care sunt prezentate rutele alternative de deplasare pentru Chișinău și zonele limitrofe. Traficul rutier va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale.

Locuitorii municipiului Chișinău sunt îndemnați să se deplaseze prin sectorul Buiucani, care va fi folosit ca zonă de tranzit, dacă doresc să iasă în oraș. Pentru deplasarea spre și dinspre sectoarele Ciocana, Rîșcani,  Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul.

Traficul rutier interurban pentru 1 iunie

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca – Chișinău și revers.

Conform sursei citate, transportul care va circula din direcția or. Bender spre mun. Chișinău, va fi redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109 (Delacău – Bulboaca – R2).

Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni spre Chișinău, va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa.

GMSS îndeamnă cetățenii să se informeze din timp cu privire la ajustarea programului transportului public, mai cu seamă a curselor interurbane.  De asemenea, acestora le este recomandat să dețină actele de identitate pentru a fi legitimați la necesitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: