„S-a încălcat și legislația și bunul simț“. Chișinăul anunță anchetă după ce ansamblul „Joc” a dansat cu Șor în Rusia
Full Article 2 minutes read

„S-a încălcat și legislația și bunul simț“. Chișinăul anunță anchetă după ce ansamblul „Joc” a dansat cu Șor în Rusia

Ministerul Culturii va porni o anchetă, după ce mai mulți membri ai ansamblului „Joc” au dansat hora la Sankt Petersburg cu politicianul fugar Ilan Șor și apropiații acestuia. S-a întâmplat la un forum economic, unde oamenii lui Ilan Șor au amenajat o curte moldovenească. Ministrul Sergiu Prodan a numit situația, cu implicarea membrilor ansamblului Joc, „gravă”. Potrivit acestuia, s-a încălcat și legislația și bunul simț. „Bineînțeles vor fi luate măsuri”, a comunicat oficialul moldovean. 

Dansatorii ansamblului „Joc” s-au prins în horă la un forum economic de la Sankt Petersburg cu Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitrii Constantinov, deputata Irina Lozovan care a părăsit Partidul Socialiștilor și a aderat la Partidul „Renaștere”, inclusiv lidera Partidului Renaștere Natalia Parasca. Imaginile au fost distribuite de Ilan Șor pe Telegram.

Într-un comentariu pentru TV8, ministrul Culturii Sergiu Prodan a spus că „e o situație gravă, inadmisibilă și bineînțeles vor fi luate măsuri”.

„Vom face o anchetă internă ca să stabilim toate aspectele și responsabilitățile. Se vede de la o poștă că s-a încălcat și legislația și bunul simț. (…) Trebuie să vedem cine a inspirat tot acest lucru. Acum se dă vina doar pe acești interpreți care chipurile au plecat fără știrea nimănui. Pe interpreți încă nu i-am audiat ca să înțelegem cum stau lucrurile de fapt. Noi nu excludem nicio variantă. Vom examina, vom documenta. Vom da posibilitate tuturor să-și expună poziția”, a spus Prodan.

Menționăm, conducerea ansamblului „Joc” a spus pentru Ziarul de Gardă că dansatorii nu au anunțat despre plecarea la Sankt Petersburg și că au plecat pe cont propriu. „Acolo au plecat o parte din cei care nu sunt în trupa permanentă, dar sunt și dansatori care fac parte din trupă. Vă spun, pentru noi a fost o surpriză neplăcută și total neașteptată. Eu cred că vor fi întreprinse anumite măsuri, dar la moment, nu vă pot spune detalii”, au comunicat reprezentanții ansamblului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: