S-au răzgândit? Chicu anunță că piscinele s-ar putea redeschide în decurs de o săptămână
Full Article 2 minutes read

S-au răzgândit? Chicu anunță că piscinele s-ar putea redeschide în decurs de o săptămână

Piscinele publice din Republica Moldova ar putea fi redeschise în decurs de o săptămână, dacă specialiștii vor stabili că agenții economici asigură respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice. Declarația a fost făcută de șeful executivului, Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării.

Premierul Ion Chicu a menționat că decizia de sistare a activității piscinelor a fost luată pentru că nu erau respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„Din păcate, în acea perioadă scurtă de când s-au redeschis, nu se respectă nicidecum regulile sanitar-epidemiologice. De aceea, la propunerea ANSP, Comisia a luat această decizie. Pe parcursul acestei săptămâni, ANSP, colegii de la minister, vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu fiecare dintre aceste locuri de agrement, astfel încât să se asigure că se respectă regulile date, că au toate condițiile de diminuare a riscurilor și în aceste condiții vom putea reveni la această decizie de sistare a activității”, a declarat Chicu.

Premierul și-a exprimat speranța că toate verificările de rigoare se vor încheia timp de o săptămână, iar patronii și administratorii piscinelor vor spori măsurile de protecție.

„Nu este exlus că la acele obiective unde nu se respectă regulile, vor fi sistate activitățile, fie individual, fie pe tot sectorul”, a precizat Chicu.

Premierul țării a precizat că dacă agenții economici vor fi mai responsabili, se va evita cheltuirea unor sume suplimentare mari din bugetul public. Acesta a amintit că săptămâna trecută executivul a alocat încă 10 mln de lei pentru medicii infectați.

Amintim că piscinele publice au fost închise din 1 august, după doar două săptămâni de la reluarea activității.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: