Sandu, după ce Moldova a dat start procesului de evaluare a legislației naționale la standardele UE: „Un pas crucial”
Full Article 2 minutes read

Sandu, după ce Moldova a dat start procesului de evaluare a legislației naționale la standardele UE: „Un pas crucial”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat deschiderea, de către Moldova, a procesului de evaluare a legislației naționale la standardele Uniunii Europene (UE). Șefa statului susține că pasul este unul „crucial” pentru parcursul european al țării noastre, în condițiile în care „pregătește scena pentru discuțiile de aderare”.

„Astăzi, la Bruxelles, Moldova a început procesul de screening pentru a evalua cât de bine se aliniază legile noastre la standardele UE. Acest exercițiu pregătește scena pentru discuțiile de aderare, marcând un pas crucial în călătoria noastră către eventuala aderare la UE. Aștept cu nerăbdare progresul care urmează”, a scris președinta Maia Sandu pe platforma X (fost Twitter).

Precizăm că Moldova a dat start miercuri, 7 februarie, procesului de evaluarea a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene (UE). Anunțul a fost făcut de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, care a condus delegația țării noastre, aflată în vizită la Bruxelles. Oficiala susține că legislația din Moldova urmează să fie evaluată, în acest context, „capitol cu capitol”. Detalii – AICI.

***

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE pe 3 martie 2022. Pe 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar pe 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată. La sfârșitul anului trecut, pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: