Sandu: „Nu avem informații că Rusia ar intenționa să atace Moldova, dar nu putem ști ce va fi peste jumătate de an”
Full Article 2 minutes read

Sandu: „Nu avem informații că Rusia ar intenționa să atace Moldova, dar nu putem ști ce va fi peste jumătate de an”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a fost întrebată care sunt riscurile ca Republica Moldova să se pomenească în situația Ucrainei, în acest moment. La rândul ei, șefa statului a spus că nu există informații, la etapa actuală, că Rusia ar intenționa să atace țara noastră. Totuși, Sandu a menționat că „atât timp cât războiul continuă, atât timp riscurile sunt mari”. 

În cadrul emisiunii „Primele Știri” cu Alex Luca, șefa statului a spus că informațiile pe care le dețin la moment autoritățile moldovenești „oferă un anumit grad de siguranță”.

„Nu avem informații că ar exista asemenea riscuri, nu avem informații că Federația Rusă ar intenționa să atace Republica Moldova. Informațiile pe care le deținem astăzi ne oferă un anumit grad de siguranță, dar nu putem să știm ce se va întâmpla peste jumătate de an, ce se va întâmpla peste 9-12 luni pentru că războiul este imprevizibil”, a spus președinta.

Maia Sandu a mai adăugat că „atât timp cât acest război continuă, atât timp riscurile inclusiv pentru Republica Moldova sunt mari”.

De menționat că astăzi se împlinesc 122 de zile de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul lui, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: