„Șansa” lui Șor, nemulțumită că CEC vrea să o pună „pe pauză”: un atac fără precedent, vom sesiza structurile internaționale
Full Article 2 minutes read

„Șansa” lui Șor, nemulțumită că CEC vrea să o pună „pe pauză”: un atac fără precedent, vom sesiza structurile internaționale

Partidul „Șansă”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, a venit cu o reacție, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a solicitat Ministerului Justiției să limiteze activitatea partidului, din cauza unor presupuse nereguli financiare. Liderul formațiunii politice, Alexei Lungu, califică acțiunea drept un „atac fără precedent” și anunță că este gata să apere drepturile partidului inclusiv în instanțele internaționale.

Lungu a explicat că nu a cooperat cu CEC „nu pentru că ar ascunde ceva”, ci pentru că nu ar avea încredere în autoritatea electorală.

„S-a discreditat atât de mult, încât s-a transformat într-o banală miliție electorală, al cărei singur scop este să lupte împotriva opoziției, imputându-i tot felul de nereguli. (…) Contestăm aceste acțiuni jignitoare ale autorităților la adresa opoziției. Vom sesiza structurile internaționale asupra acestor atacuri fără precedent. Ne vom apăra drepturile și libertățile în toate instanțele naționale și internaționale, iar cei care comit aceste abuzuri grave vor răspunde în fața legii”, a spus Lungu.

Precizăm că activitatea Partidului „Șansă”, ar putea fi pus „pe pauză” în următoarele șase luni. Se întâmplă după ce formațiunea politică ar fi refuzat să prezinte la Comisia Electorală Centrală toate informațiile solicitate privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Comisia susține că reprezentanții partidului nu ar fi cooperat cu autoritatea electorală, nu ar fi dat curs solicitării Comisiei de a se înfățișa la sediul acesteia și nu ar fi prezentat actele care le-ar fi fost cerute. CEC i-a solicitat Ministerului Justiției, în acest context, să intervină, pe 14 februarie. Detalii – AICI.

Amintim că Partidul „Șansă” a fost exclus din cursa electorală pentru alegerile locale din noiembrie 2023. Formațiunea politică este suspectată că și-ar fi finanțat campania din bani ilegali, cu care a mituit inclusiv alegătorii și primarii candidați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: