Schimbări în conducerea NewsMaker. Redacția va avea un nou redactor-șef și un director de dezvoltare
Full Article 2 minutes read

Schimbări în conducerea NewsMaker. Redacția va avea un nou redactor-șef și un director de dezvoltare

Începând cu 1 iulie, redacția NewsMaker va avea un nou redactor-șef și un director de dezvoltare. Stela Untila, până acum redactor-șef adjunct, preia conducerea echipei editoriale. Fostul redactor-șef, Galina Vasilieva, va ocupa funcția de director de dezvoltare, contribuind la succesul NewsMaker dintr-o nouă poziție strategică.

Pe 1 august, NewsMaker împlinește 10 ani de la lansare și am decis că este timpul pentru o schimbare și un nou avânt pentru echipă. Jurnalista Stela Untila, parte din echipa NewsMaker din 2019, preia funcția de redactor-șef, propunându-și să conducă redacția cu dedicare și pasiune, menținând standardele ridicate ale jurnalismului de calitate. Galina Vasilieva, jurnalistă NewsMaker începând cu anul 2016, se va concentra pe strategii de dezvoltare a redacției.

Aceste schimbări demonstrează angajamentul NewsMaker pentru inovare și adaptare la nevoile cititorilor, respectând în același timp cele mai înalte standarde de etică și deontologie. Această restructurare marchează un nou capitol pentru publicație, subliniind importanța adaptabilității și inovației în peisajul media contemporan.

În ultimii cinci ani, redacția NewsMaker s-a extins considerabil: portalul a lansat versiunea în limba română, au fost introduse noi formate și au fost dezvoltate sistematic departamentele video și SMM. În același timp, audiența NM a crescut de 3 ori, portalul fiind în mod regulat în top 5 cele mai citite site-uri din Moldova, conform companiei europene de cercetare „Gemius”. Comunitatea NM pe Patreon numără peste 100 de patroni. Am reușit să menținem standardele etice și deontologice ridicate, fiind desemnați lideri în topul celor mai credibile site-uri de știri din Republica Moldova, conform Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI).

Redacția NewsMaker a fost fondată la 1 august 2014. Din data de 27 mai 2022, 50% din cota parte a SRL NewsMaker aparține directorului executiv Olga Cenușa, 26% – directorului de dezvoltare Galina Vasilieva, iar 24% – redactorului șef-adjunct Olga Gnatcova. Pentru informații detaliate despre misiunea noastră, valorile redacționale și sursele de finanțare accesați acest link.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: