„Seamănă cu o indigestie verbală”. Răspunsul lui Putin când este întrebat dacă este ucigaș (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Seamănă cu o indigestie verbală”. Răspunsul lui Putin când este întrebat dacă este ucigaș (VIDEO)

Președintele Rusiei Vladimir Putin a oferit un interviu pentru postul de televiziune NBC News. La un moment dat, moderatorul l-a întrebat pe liderul de la Kremlin dacă se consideră „un criminal”, așa cum au declarat anterior senatorul american John McCain și președintele SUA Joe Biden. Jurnalistul a amintit despre decesele în circumstanțe suspecte ale mai multor critici ai guvernării, printre care Anna Politkovskaya sau Boris Nemțov.

Președintele Rusiei a oferit un interviu pentru postul de televiziune american NBC News, cu doar câteva zile înainte de întâlnirea sa cu Joe Biden. Acesta a fost întrebat de jurnalist dacă se consideră un „ucigaș”.

„Sunt obișnuit cu atacuri din diferite părți, din diferite motive, de diferită calitate și gravitate. Nimic nu mă mai miră. Împreună cu oamenii cu care lucrăm – avem dezbateri pe arena internațională, nu suntem soț și soție. Nu ne facem jurăminte de dragoste veșnică și prietenie. Suntem parteneri și în unele domenii – concurăm”, a menționat Putin.

În replică, moderatorul american Keir Simmons a spus că nu este sigur că a obținut un răspuns concret.

„Aud zeci de astfel de acuzații. În special în perioada evenimentelor grave din timpul luptei noastre cu terorismul în Caucazul de Nord. Întotdeauna m-am condus de interesle statului rus și poporului rus”, a adăugat Putin.

Jurnalistul american a enumerat o serie de nume ale unor persoane cunoscute, care au murit în condiții suspecte: Serghei Magnitski, Anna Politkovskaya, Boris Nemțov, Mihail Lesin.

„Nu vreau să par dur, însă seamănă cu un deranj al burții, o indigestie verbală. Ați enumerat mulți oameni care, într-adevăr, au murit în timpuri diferite, din motive diferite și din cauza diferitor oameni”, a răspuns Putin. Acesta l-a menționat pe fostul ministru al Informațiilor Mihail Lesin, responsabil de presă, care a decedat în SUA, în condiții suepecte.

„A lucrat pentru administrația mea, am avut relații bune. A decedat în SUA. A murit sau a decedat, nu știu. Pe voi trebuie să vă întreb – cum a murit acolo?”, a conchis Putin.

Deocamdată, a fost publicat doar un fragment al interviului. Înregistrarea integrală urmează să fie difuzată luni, 14 iunie.

Pe 16 iunie, la Geneva, este planificată întâlnirea dintre Putin și Biden.

***

Președintele SUA Joe Biden, în cadrul unui interviu pentru postul american de televiziun ABC News, din 17 martie, a răspuns afirmativ la întrebarea jurnalistului dacă consideră că Vladimir Putin este un ucigaș. În urma acestei declarații, Moscova l-a chemat pentru consultări pe ambasadorul Rusiei la Washington.

La rândul său, Putin i-a răspuns lui Biden prin expresia cunoscută printre copii – „Cine spune – acela-i el”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: