Securitatea regională și reglementarea conflictului transnistrean, abordată de reprezentanții Moldovei și Ucrainei
Full Article 1 minutes read

Securitatea regională și reglementarea conflictului transnistrean, abordată de reprezentanții Moldovei și Ucrainei

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană Yuri Klimenko, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova și însoțit de Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Oficialii au făcut un schimb de informații și de opinii pe marginea situației regionale complexe, aspectelor ce impun o coordonare permanentă, formelor de asistență acordată reciproc de către Republica Moldova și Ucraina, progreselor marcate în procesul de integrare europeană. De asemenea, a fost reiterat sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a ambelor țări, prevenirea focarelor de destabilizare.

Totodată, oficialii au abordat ultimele evoluții în formatele de negocieri privind reglementarea transnistreană.

S-a accentuat faptul, că formatul ,,1+1” și cel al grupurilor de lucru sectoriale rămân a fi funcționale în prezent, iar angajamentul reglementării politice și pașnice a conflictului transnistrean în cadrul statului suveran și teritorial integrat Republica Moldova, rămâne a fi valabilă în continuare în pofida unor alegații provocator lansate în spațiul public”, se arată într-un comunicat al Biroului de Reintegrare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: