Șefa statului a solicitat la Bruxelles abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și sprijin pentru achiziționarea de fertilizanți
Full Article 2 minutes read

Șefa statului a solicitat la Bruxelles abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și sprijin pentru achiziționarea de fertilizanți

Președinta Maia Sandu și-a continuat vizita de lucru la Bruxelles „cu o discuție constructivă” cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Șefa statului a solicitat abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și sprijin pentru achiziționarea de fertilizanți, necesari pentru lucrările agricole

De asemenea, oficialele au discutat despre impactul major al războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și a regiunii în ansamblu.

„Apreciem deschiderea instituțiilor europene de a sprijini Republica Moldova în gestionarea crizelor cu care se confruntă țara noastră”, a menționat Maia Sandu.

Președinta a mai accentuat că Moldova contează pe transferarea mai rapidă a primei tranșe de ajutor bugetar, care va sprijini eforturile Guvernului de recuperare a economiei și asigurarea securității energetice a țării.

„Uniunea Europeană este cel mai important partener economic și de dezvoltare a țării noastre, iar integrarea europeană înseamnă un impuls puternic pentru modernizarea sectoarelor-cheie și pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a mai menționat președinta.

Amintim că Maia Sandu, a efectuat în zilele de 17-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles unde a ținut și un discurs în plenul Parlamentului European. Joi, 19 mai, președinta urmează să meargă la Paris unde se va întâlni cu Emmanuel Macron, președintele Franței.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: