Șefa Statului Maia Sandu s-a întâlnit cu miniștrii suedezi
Full Article 2 minutes read

Șefa Statului Maia Sandu s-a întâlnit cu miniștrii suedezi

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu ministrul Apărării al Regatului Suediei, Pål Jonson, și cu ministrul suedez al Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. „Vizita miniștrilor Apărării din Suedia este o premieră pentru țara noastră și confirmă aprofundarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei”, se menționează într-un comunicat de presă al Președinției.

Șefa statului a menționat, în cadrul întrevederii, despre provocările cu care se confruntă țara noastră și a subliniat importanța consolidării rezilienței Republicii Moldova, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în țara vecină. Președinta a exprimat, totodată, dorința autorităților de la Chișinău de a extinde cooperarea cu Suedia în domeniul securității și al apărării.

De asemenea, Președinta a mulțumit autorităților suedeze pentru sprijinul acordat țării noastre în parcursul european, precum și pentru susținerea financiară acordată pentru mai mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a țării.

***
Amintim, marți, 20 august, ministrul suedez al apărării, Pål Jonson, și cel al apărării civile, Carl-Oskar Bohlin, au venit la Chișinău. Cei doi miniștri suedezi au programate întâlniri și cu ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, și cel de interne, Adrian Efros. Detalii AICI.

Suedia se dovedește un partener de încredere pentru Republica Moldova, sprijinind diverse proiecte importante. Printre acestea, se află implementarea primului sistem digital de management al contravențiilor în cadrul Ministerului de Interne.

În plus, Suedia, alături de alte țări europene, a susținut Guvernul de la Chișinău în acoperirea cheltuielilor pentru facturi pe timp de iarnă. În decembrie 2023, s-a anunțat că Suedia va contribui cu 9,63 milioane de dolari la Fondul de reducere a vulnerabilității energetice din Moldova, printr-un acord semnat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Precizăm că si Cancelarul Germaniei Olaf Scholz va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, pe 21 august. Vor ajunge în țara noastră și președintele Estoniei, al Letoniei și Lituaniei. Ultimii vor veni în Republica Moldova pe 27 august. Detalii AICI.

Miercuri, 21 august, pe unele străzi din capitală va fi închis accesul. Detalii AICI.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: