Șeful CNA se plânge pe colaborarea cu Procuratura. Deputat PAS: „Se adună tot mai multe întrebări”
Full Article 3 minutes read

Șeful CNA se plânge pe colaborarea cu Procuratura. Deputat PAS: „Se adună tot mai multe întrebări”

Șeful Centrului Naționale Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, se arată nedumerit de relațiile „neclare” dintre instituția pe care o conduce și Procuratura Anticorupție și cea Generală. Oficialul susține că colaborarea dintre cele trei instituții ale statului s-ar fi deteriorat în ultima perioadă, după ce colegii săi de la procuratură ar fi dat prioritate cazurilor de corupție mică, în defavoarea celor de rezonanță. În reacție, deputatul PAS Dan Perciun a declarat că, urmare a declarațiilor făcute de Rusu, s-ar acumula „tot mai multe întrebări” la activitatea procurorilor. Mai mult, parlamentarul nu a exclus că Dragalin și Munteanu ar putea fi chemați la raport în plen, în acest context.    

„Relațiile cu PA și PG sunt neclare în ultima vreme. Ele au fost bune, dar în ultima perioada de timp chiar sunt neclare și eu sunt nedumerit de ce sunt neclare. Aș vrea să fie în continuare bune, în special atunci când noi discutăm despre dosare de rezonanță și când noi propunem investigarea de spălarea de bani în valoare de sute de milioane de lei, unde nu se vede bănuială rezonabilă, și în schimb atunci când se găsește un medic prăpădit care ia 500 de lei pentru servicii medicale, da, nu este nicio problemă, se găsesc de toate – și camere de supraveghere, și interceptare. Asta este modalitatea de utilizare a resurselor noastre limitate? Eu nu cred”, a declarat Iulian Rusu.

Oficialul susține că cele trei instituții ar trebui să se concentreze, de fapt, pe cele mai importante cauze, de  rezonanță și de impact pentru oameni. Rusu a venit și cu un apel către colegii săi: „Să avem vână atunci când ne ocupăm de astfel de cauze”, a declarat el.

La rândul său, deputatul PAS Dan Perciune a menționat că declarațiile șefului CNA trezește întrebări cu privire la activitatea celor două procuraturi. Parlamentarul susține că, pentru mai multe informații, în plenul Parlamentului ar putea fi invitați inclusiv procurorul general și șefa PA, Veronica Dragalin.

„Se acumulează tot mai multe întrebări la activitatea Procuraturii Anticorupție. Atunci când CNA-ul consideră că dosarul „Hotelul Național” este o rușine și este tratat superficial de Procuratura Anticorupție – apar mari semne de întrebare. Cred că după audierea în plen a directorului CNA de azi, ar fi bine să avem o discuție în plen și cu Procurorul General și șefa Procuraturii Anticorupție”, a declarat Dan Perciun.

NM a contactat pentru o reacție reprezentanții Procuraturii Generale și pe cei ai Procuraturii Generale. Până la publicarea știrii, însă, niciuna din instituțiile vizate nu au dat curs solicitării redacției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: