Șeful Moldovagaz, despre negocierile directe ale deputaților găgăuzi cu Gazprom: „Din punct de vedere tehnic este posibil”
Full Article 2 minutes read

Șeful Moldovagaz, despre negocierile directe ale deputaților găgăuzi cu Gazprom: „Din punct de vedere tehnic este posibil”

Livrarea gazului la modul direct de către Gazprom în UTA Găgăuzia este posibilă din punct de vedere tehnic. Cel puțin asta susține președintele Consiliului de administrație al companiei „Moldovagaz” Vadim Ceban. În cadrul unei conferințe de presă din 27 ianuarie, acesta a precizat, însă, că nu știe dacă deputații Adunării Populare a Găgăuziei vor reuși să obțină un astfel de acord. Reacția vine după ce, anterior, aleșii de la Comrat au format o delegație care ar uma să plece la Moscova.

„Din punct de vedere tehnic este posibil, comercial. Nu pot să spun dacă este realizabil. Cred că ar trebui să analizeze foarte atent cum funcționează piața de gaze naturale în Moldova, dar nu numai – și în alte țări”, a spus Ceban.

Amintim că, pe 25 ianuarie, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au anunțat că intenționează să plece la Moscova „pentru a negocia prețul pentru furnizarea gazului” în autonomie. Inițiativa a fost susținută de majoritatea legislatorilor. Asta cu toate că de mai mult de două luni și jumătate aceștia nu reușesc să își aleagă speakerul, motiv pentru care organul legislativ rămâne nefuncțional

Întrebați de jurnaliștii portalului nokta.md cu cine intenționează să se întâlnească la Moscova, deputații locali au refuzat să răspundă. Aceștia nu au precizat nici când ar urma să aibă loc vizita. Victor Petrov a spus doar că își va achita singur cheltuielile de călătorie.

Pe 25 ianuarie, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au eșuat pentru a 14-a oară în alegerea speakerului organului legislativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: