(FOTO) Senatoarea română Diana Șoșoacă a fost inclusă în baza de date „Mirotvoreț”
Full Article 1 minutes read

(FOTO) Senatoarea română Diana Șoșoacă a fost inclusă în baza de date „Mirotvoreț”

Senatoarea Diana Șoșoacă, care a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei, a fost inclusă în baza de date ucraineană „Mirotvoreț”. Motivul invocat este „atacul la adresa suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Reprezentanții platformei online susțin că Șoșoacă colaborează cu Serviciile speciale rusești.

Precizăm că site-ul Mitrotvoreț («Миротворец») a fost creat în anul 2014. Acolo sunt publicate datele personale ale persoanelor considerate de fondatorii platformei drept complici la săvârșirea anumitor infracțiuni „împotriva securității naționale a Ucrainei”.

(FOTO) Senatoarea română Diana Șoșoacă a fost inclusă în baza de date „Mirotvoreț”

Amintim că, pe 24 martie, Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Dianei Şoşoacă, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”. Reacția Kievului vine după ce senatoarea a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze mai mult teritorii ale Ucrainei, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: