Serbări de Crăciun cu măști și distanță socială în școli și grădinițe. Decizia CNESP
Full Article 2 minutes read

Serbări de Crăciun cu măști și distanță socială în școli și grădinițe. Decizia CNESP

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publica (CNESP) a decis, în ședința din 11 decembrie, ca în cadrul festivităților care se vor desfășura în școli și grădinițe cu ocazia sărbătorilor de iarnă, să fie respectată distanța socială. Totodată, elevii din clasele mari și angajații instituțiilor de învățământ vor fi obligați să poarte măști de protecție.

„Toate activitățile educaționale cu prilejul sărbătorilor de iarnă în școli și grădinițe vor fi organizate cu respectarea strictă a distanței sociale și cu prezența doar a profesorilor/educatorilor din clasa/grupa respectivă. Angajații instituției, precum și elevii din clasele gimnaziale și liceale vor fi obligați să poarte măști de protecție, iar în clase și grupe vor fi asigurate condiții corespunzătoare pentru dezinfecția mâinilor”, se arată în document.

Membrii CNESP au decis, totodată, că organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în centrele de excelență, colegii, școli profesionale și universități vor fi interzise.

De asemenea, în decizia CNESP au fost incluse prevederile anunțate anterior de Ministerul Educației, potrivit cărora, în perioada 21-24 decembrie, în toate instituțiile de învățământ din ciclul primar, gimnazial şi liceal, orele se vor desfășura la distanță. La fel, în perioada 14-24 decembrie, activităţile extrașcolare vor fi suspendate în incinta instituțiilor de învățământ și se vor desfășura doar online.

Deciziile au fost luate în contextul agravării constante a situației epidemiologice din țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: