„Singura ieșire din criză este revoluția”. Usatîi și-a anunțat disponibilitatea de a conduce mișcarea populară
Full Article 2 minutes read

„Singura ieșire din criză este revoluția”. Usatîi și-a anunțat disponibilitatea de a conduce mișcarea populară

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi consideră că singura soluție pentru ieșirea din criza politică în care se află țara este o revoluție. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 23 februarie a emisiunii „Politica” de la TV8.

„Unica soluție e o revoluție”, a declarat Renato Usatîi fiind întrebat de moderatoare cum vede el ieșirea din situația în care s-a pomenit țara, după decizia Curții Constituționale prin care a fost declarat neconstituțional decretul prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

„Trebuie să înțelegem clar că fără o revoluție nu vom putea alunga această șaică din Parlament. Dacă vrem schimbări adevărate în țară, trebuie să fim gata pentru măsuri dure”, a declarat Renato Usatîi.

El s-a arătat convins că cetățenii, sătui de corupție și nedreptate, vor ieși să susțină această mișcare pe care este gata să o conducă: „Cetățenii țării noastre vor lua situația în mâini, iar eu, dacă va fi nevoie, voi conduce această mișcare. Cred că în fața parlamentului trebuie să fie o scenă pe care să iasă toți reprezentanții partidelor politice, lideri de opinie și să spună ce cred. Sunt gata să mă implic întru totul în asta. Asta va duce la faptul că de pe aceeași scenă voi citi preambulul din Declarația Universală a Drepturilor Omului, adoptată de ONU, care spune că oamenii au dreptul la revoltă. Ne-ați adus la asta, acum țineți-vă pantalonii – este foarte simplu”, a spus Usatîi.

Potrivit președintelui PN, strada rămâne singura variantă pentru a face schimbarea, așa cum nici una din cele două sonorizate de Maia Sandu, (alegeri parlamentare anticipate sau referendum) nu este viabilă.

„Alegeri anticipate nu pot fi pentru că până în prezent nu există un mecanism clar de declanșare a acestora, iar un referendum nu poate avea loc, pentru că în Parlament nu va fi admis acest lucru.”

Amintim că pe 11 februarie Usatîi a chemat cetățenii Moldovei să vină la „cel mai mare protest” în fața parlamentului împotriva actualilor deputați. Usatîi a cerut, de asemenea, reprezentanților diasporei care locuiesc în străinătate să vină acasă și să se alăture protestului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: