Sloganul Maiei Sandu coincide cu cel a lui Renato Usatîi? Cum explică PAS
Full Article 3 minutes read

Sloganul Maiei Sandu coincide cu cel a lui Renato Usatîi? Cum explică PAS

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale din toamnă, o acuză pe Maia Sandu, candidata PAS, că i-a plagiat sloganul electoral „Pentru Moldova” și culorile albastru și alb ale formațiunii sale. Într-o reacție pentru NewsMaker, reprezentanții PAS au spus că „Moldova nu aparține cuiva, este casa noastră a tuturor”.

Ajungând acasă după ce a depus actele la CEC și deschizând televizorul, Renato Usatîi susține că a observat că Maia Sandu și echipa PAS au folosit, în campania de lansare din 22 august, sloganul „Pentru Moldova” și culorile Partidului Nostru. Usatîi este nemulțumit de această coincidență.

„Sloganul „Pentru Moldova” era la PDM, acum la ei e pentru Cipru sau pentru Istanbul. Doamna președinte, eu înțeleg că v-ați inspirat din „Pentru Moldova” și v-ați dus de la galben, căci pe galben oamenii n-au în ochi, numai că de unde s-au inspirat „PR-ii voștri”? Uitați-vă, bannerele Partidului Nostru de prin raioane sunt cu mesajul „Renato Usatîi „Pentru Moldova””, susține Usatîi.

Aurica Jardan, reprezentanta PAS, a transmis într-un răspuns pentru NewsMaker că: „Moldova nu aparține cuiva, este casa noastră a tuturor. Noi vrem ca toți să fie pentru Moldova. Cu cât mai mulți vom fi cu adevărat pentru Moldova – nu doar în vorbe, dar și în fapte – cu atât mai repede Moldova se va dezvolta”.

Joi, 22 august, Maia Sandu, actuala președintă a Republicii Moldova, a fost desemnată oficial drept candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale programate pentru 20 octombrie. Evenimentul de lansare a candidaturii Maiei Sandu și de constituire a grupului de inițiativă s-a desfășurat la Digital Park, care va servi drept sediu de campanie pe toată durata perioadei electorale. Anul acesta, scenografia și mesajele au fost dominate de nuanțe de albastru, iar sloganul ales a fost „Pentru Moldova”.

În campania pentru alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu a folosit culoarea galbenă pe bannerele și în pliantele electorale, iar sloganul a fost „E vremea oamenilor buni”.

Pe 22 august, atât Maia Sandu, cât și Renato Usatîi au depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă care îi va susține la prezidențiale.

***

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Amintim că pe 21 august a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de președinte a Republicii Moldova. Astfel, partidele politice și blocurile electorale pot solicita înregistrarea în calitate de participant la alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Campania electorală în Republica Moldova va începe pe 20 septembrie 2024. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: