Slusari: „PAS ne-a preîntâmpinat că nu votează propriul guvern”
Full Article 2 minutes read

Slusari: „PAS ne-a preîntâmpinat că nu votează propriul guvern”

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu ar fi votat pentru învestirea guvernului Grosu. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele formațiunii Alexandr Slusari, într-un briefing de presă din 25 martie. 

Alexandr Slusari consideră că ceea ce s-a întîmplat pe 25 martie în parlament a fost „un joc” coordonat între Partidul Socialiștilor, PAS și Partidul „ȘOR”.

„La diferență de 10 minute au ieșit două forțe și au spus că ele nu participă și cu 5 minute înainte de ședință s-a apropiat de mine candidatul desemnat și a spus că fracțiunea PAS nu votează propriul guvern. Vă spun cu toată responsabilitatea. Iată acest lucru s-a întîmplat azi: trei fracțiuni – PSRM, ȘOR și PAS nu au vrut să voteze. PSRM și ȘOR au propriul joc coordonat probabil cu cei de la PAS, dar PAS nu a vrut să voteze propriul guvern. Este o bătaie de joc față de țară!”, a declarat Slusari.

Alexandr Slusari a mai spus că Platforma DA are anumite suspiciuni.

„Este un joc pentru a satisface propriile interese politice meschine din toate trei părți, din punctul nostru de vedere. Noi avem suspiciuni rezonabile. Ieri, acest scenariu a fost discutat de către unul dintre reprezentanții PAS la întâlnirea cu candidatul. Azi PSRM și ȘOR au ieșit din sală, dar PAS ne-a preîntâmpinat că nu votează propriul guvern. Putem noi să tragem anumite concluzii?”, a mai spus Slusari.

În opinia Platformei DA, criza politică se va adânci.

„Circul probabil va continua la Curtea Constituțională. Socialiștii știu că nu prea sunt șanse acolo, dar ei o să încerce împreună cu Șor să impună majoritatea. Asta cumva va lua timp de o lună. Pe acest fundal, alegerile parlamentare anticipate nu vor fi anunțate imediat, pentru că este imposibil să mergi acum în campanie”, a mai spus Slusari.

NM a solicitat un comentariu din partea purtătoarei de cuvânt a PAS cu privire la declarația lui Slusari, însă deocamdată nu am primit un răspuns. Ulterior, deputatul Igor Grosu a dezmințit afirmațiile lui Alexandr Slusari și a declarat că „unii colegi au imaginația inflamată”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: