SMS-uri private, de la Ministerul Sănătății. Ce conțin mesajele
Full Article 2 minutes read

SMS-uri private, de la Ministerul Sănătății. Ce conțin mesajele

Mai mulți moldoveni au primit, pe parcursul zilei de miercuri, SMS-uri semnate scurt – „Guvernul”, în care sunt atenționați să aibă grijă de sănătate și să se adreseze medicului de familie dacă au febră sau tuse. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Veronica Istrati, a confirmat pentru NM veridicitatea mesajului. 

„Aveți grijă de sănătate. Sunați imediat medicul de familie dacă aveți febră sau tuse. Dacă v-ați întors din zone cu Coronavirus și Vă simțiți rău, sunați 112”, se arată în mesaj.

Contactați de NM, reprezentanții guvernului au precizat că mesajele sunt trimite la inițiativa Ministerului Sănătății. La rândul lor, aceștia au precizat că din punct de vedere tehnic nu este posibil ca toți utilizatorii de telefoane mobile din țară să primească mesajul, de aceea unii au fost avertizați, iar alții nu. Totuși, cel mai probabil, toți vor primi sms-ul respectiv.

„Mesajul a venit din numele guvernului întrucât denumirea ministerului este mai lungă și aceasta nu se încadra în spațiul prestabilit”, a precizat Veronica Istrati.

Totodată, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că, în curând, un spot video care va conține recomandările medicilor va fi difuzat și de către posturile de televiziune din țară.

Amintim că, acum două zile, guvernul a declarat alertă cod galben din cauza riscului răspândirii coronavirusului de tip nou. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a interzis organizarea deplasărilor și călătoriilor în afara țării, pentru elevi, studenți și angajații din instituţiile de învățământ.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: