Socialiștii declară boicot față de 3 televiziuni: „Oferim posibilitatea să-și manifeste în continuare docilitatea pentru PAS”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii declară boicot față de 3 televiziuni: „Oferim posibilitatea să-și manifeste în continuare docilitatea pentru PAS”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară boicot față de Jurnal TV, TV8 și Pro TV din cauza nemulțumirii referitor la modul în care se desfășoară dezbaterile electorale la aceste televiziuni. Formațiunea politică susține că ar fi „docile” față de Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate, iar moderatorii dezbaterilor electorale de la aceste posturi de televiziune ar îngrădi candidații electorali din opoziție din a critica guvernarea. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat în data de 17 octombrie. 

Dezbaterile electorale s-au transformat într-un spectacol de pseudo justiție televizat pentru toți oponenții Maiei Sandu. În loc să ofere concurenților electorali posibilitatea de a-și prezenta programele, moderatorii de dezbateri electorale, în special cei de la Jurnal TV, TV8 și PRO TV s-au transformat în unelte ale puterii și îngrădesc dreptul candidaților să vină cu opinii critice în adresa regimului. (…) Propaganda lor agresivă și obedientă față de partidul PAS produce repulsie cetățenilor. Partidul Socialiștilor se alătură apelului altor forțe de opoziție care îndeamnă la boicot față de aceste televiziuni servile. Le oferim posibilitatea să-și manifeste în continuare docilitatea pentru reprezentanții partidului PAS. Politica editorială promovată de aceste televiziuni nu doar că încalcă drepturile candidaților, dar și subminează încrederea cetățenilor în ceea ce ar trebui să fie puterea a patra într-o țară democratică”, se arată în comunicatul PSRM.

Socialiștii nu au precizat cât timp va dura boicotul.

Iar PAS și posturile TV vizate nu a venit, deocamdată, cu reacții la acuzațiile lansate de PSRM.

***

Precizăm că Republica Moldova se apropie de finalul campaniei electorale pentru alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în aceiași zi – pe 20 octombrie. PSRM va concura la scrutinul prezidențial, candidatul său fiind ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, dar nu s-a înregistrat în calitate de participant la referendumul constituțional. Socialiștii îndeamnă cetățenii să participe la alegerile prezidențiale, iar la plebiscit – nu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: